Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 14:44

Η σύγχρονη τεχνολογία μειώνει τον χρόνο υλοποίησης των νέων αυτοκινήτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά συνεχώς τρόπους και μεθόδους για να περιορίσει τον χρόνο και την δαπάνη που απαιτούνται για την δημιουργία νέων μοντέλων και συστημάτων.

Eκτός από την αξιοποίηση των επιστημόνων και των μηχανικών, ειδικά τμήματα ασχολούνται στην κατεύθυνση αυτή, με την συγκρότηση μονάδων και τεχνολογιών που έχουν πρωτόγνωρες ικανότητες για τα έως τώρα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Opel ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε στο Rυsselsheim της Γερμανίας ένα νέο κέντρο για ταχεία διαμόρφωση καινούργιων προϊόντων. Εκεί θα παράγονται μοντέλα σχεδίασης και πρωτότυπα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Η μάρκα έχει επενδύσει συνολικά πέντε εκατομμύρια ευρώ σε υπερσύγχρονα μηχανήματα και στον εκσυγχρονισμό των κτιρίων.

H ταχεία διαμόρφωση προϊόντων είναι μία τεχνολογική καινοτομία που μειώνει σημαντικά το χρόνο εξέλιξής τους. Μοντέλα σχεδίασης μπορούν να παράγονται, σε διάφορες κλίμακες, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας την πλήρη ανάδειξη των αναλογιών και των σχεδιαστικών στοιχείων.

Το ψηφιοποιημένο πενταξονικό μηχάνημα που βρίσκεται σε λειτουργία στις εγκαταστάσεις αυτές επεξεργάζεται 60 μέτρα το λεπτό και μπορεί να δημιουργεί τα πιο περίπλοκα σχήματα με άριστη ποιότητα και κορυφαία ακρίβεια. Τα μηχανήματα μπορούν να επεξεργάζονται διάφορα υλικά όπως αλουμίνιο, plexiglas και πλαστικό με διαφορετικούς βαθμούς σκληρότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κέντρο σχεδίασης Opel στο Russelsheim λειτουργεί πάνω από 50 χρόνια και είναι το πρώτο του είδους του στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανακοινώθηκε ότι το νέο κέντρο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων μοντέλων της Opel.

Η μάρκα υλοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα 27 νέων μοντέλων και 17 νέων κινητήρων από το 2014 έως και το 2018.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Astra.

Διαβάστηκε 1107 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων