Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 19:32

Απονεμήθηκαν τα 31α δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

Απονεμήθηκαν τα 31α δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

«Εξαιρετική τιμητική διάκριση» απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια από το Ίδρυμα Μπότση «για την προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου και την ευδόκιμη θητεία του στο Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα» κατά την 31η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

«Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση και τιμά τους βετεράνους εκείνους που τίμησαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης. Αναφέρθηκε επίσης, στη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών λέγοντας πως «στο διάστημα των 100 χρόνων λειτουργίας της, οι δημοσιογράφοι πάλεψαν σκληρά για να κρατήσουν όρθια την Ένωση και να βελτιώσουν το επίπεδο εργασίας και την ποιότητα ζωής, έδωσαν αγώνες σε δύσκολους καιρούς για να κρατήσουν τη δημοσιογραφία αδέσμευτη, ανεξάρτητη, πολυφωνική».

Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια:

Στην Κατερίνα Αντωνοπούλου, για το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το δράμα των τριών εκατομμυρίων παιδιών του πολέμου στη Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς και προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρώτο Πλάνο» από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Στον Δημήτρη Μιχαλέλη, για την αντικειμενική αρθρογραφία και την μέχρι σήμερα ευδόκιμη σταδιοδρομία του στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Σήμερα είναι διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα REALNEWS και διευθυντής στο site REAL.GR.

Στη Μίνα Καραμήτρου, για την αντικειμενική, αποκαλυπτική, με πληρότητα παρουσίαση των θεμάτων του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, από το 1994 έως σήμερα.

Στον Λάζαρο Χατζηνάκο, για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ως σύμβουλος εκδόσεων και έργων ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Διαβάστηκε 1348 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων