Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 20:13

Αν. Υπ. Πολιτισμού: Προτεραιότητες η ενιαία τιμή βιβλίου και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αν. Υπ. Πολιτισμού: Προτεραιότητες η ενιαία τιμή βιβλίου και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Επαναφορά της ενιαίας τιμής του βιβλίου και σκέψεις για πιθανή αυτονόμηση του ΕΚΕΒΙ, άμεση παραλαβή του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε έναν-δύο μήνες για να ακολουθήσουν σύντομα λαμπρά εγκαίνιά του, είναι στις βασικές προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη. Σημαντική είναι και η τοποθέτηση νέων διοικήσεων στους εποπτευόμενους οργανισμούς του ΥΠΠΟ, αλλά και η «βαθιά αναμόρφωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων(ΤΑΠ) ως εν δυνάμει «αιμοδότη» αναπτυξιακού έργου του ΥΠΠΟ μαζί με τις όλο και πιο μειωμένες επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό».

Γιατί, όπως σημείωσε ο κ. Ξυδάκης σε σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, τα ελάχιστα έσοδα του ΥΠΠΟ «συντηρούν τρέχουσες εργασίες και προέχονται από το "ταπεινωμένο" δημοσιονομικό πρόγραμμα επενδύσεων».

Όπως τόνισε ο υπουργός, τα μόνα κονδύλια ανάπτυξης για τον Πολιτισμό προέρχονται από το ΕΣΠΑ που μειώθηκε στα 400 εκ. ευρώ και από την ρευστότητα του ΤΑΠ με τζίρο 70 εκ. ευρώ ετησίως. Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενδυνάμωση του ΤΑΠ, υπολογίζοντας στην αύξηση των εσόδων του ΥΠΠΟ, ξεκινώντας από τη συγχρονη οργάνωση ηλεκτρονικού πωλητηρίου των προϊόντων του Ταμειου Αρχαιολογικων Πόρων, στα πλαίσια «μιας γενικότερης και βαθιάς του αναμόρφωσης» που περιλαμβάνει και τον διορισμό νέας διοίκησης (η προηγούμενη υπέβαλε ήδη την παραίτηση της).

Διαβάστηκε 1505 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 20:33

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων