Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 12:26

Πρόταση από το Ποτάμι σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση με 151 ψήφους

Πρόταση από το Ποτάμι σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση με 151 ψήφους

Πρόταση σε όλα τα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να συνηγορήσουν σε μια εκτεταμένη αναθεώρηση του συντάγματος με 151 ψήφους της Βουλής και το ακριβές περιεχόμενο της αναθεώρησης να καθορισθεί με ευρύτερη συναίνεση από την επόμενη Βουλή με 180 ψήφους, απευθύνει το Ποτάμι μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του Πολιτικού του Συμβουλίου.

Σχετικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση του Ποταμιού υπέρ της λύσης. Αναμένει όμως τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της πΓΔΜ.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των δημοτικών εκλογών, επαναβεβαιώθηκε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει ικανά πρόσωπα από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι έχουν ως προτεραιότητα τις τοπικές και όχι τις κομματικές υποθέσεις.

Διαβάστηκε 988 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων