Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 12:26

Κ. Παπακώστα: Να μειωθούν σημαντικά τα επιτόκια σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κ. Παπακώστα: Να μειωθούν σημαντικά τα επιτόκια σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρόταση για σημαντική μείωση των επιτοκίων των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες, έκανε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019. «Η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει και να εξετάσει το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυρών ώστε να δώσει μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για να μπορέσουν να ανασάνουν. Θεωρώ ότι αυτό που προτείνω θα συμβάλει στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής τους κατάστασης στις ομάδες πληθυσμού που την τελευταία 10ετία δοκιμάζονται από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Παπακώστα, προειδοποίησε ότι θα εξαντλήσει όλα τα όπλα που της παρέχει η δημοκρατία, απέναντι σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι προϊόν συναλλαγής η συμμετοχή της στη κυβέρνηση, και τόνισε ότι αυτό που την ενέπνευσε είναι η κοινωνική ατζέντα του προγράμματος της. «Πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας προειδοποιώ ότι θα με βρουν απέναντι τους όπως δεν το έχω κάνει ποτέ, με όλα τα όπλα της δημοκρατίας που μου παρέχει, όλοι όσοι συνεχίζουν να σχολιάζουν χωρίς την έγκριση μου και θεωρούν ότι η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είναι προϊόν συναλλαγής και δέσμευσης μου να υπογράψω τη συμφωνία των Πρεσπών», επισήμανε η κ. Παπακώστα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ, για την κριτική που ασκεί στον Προϋπολογισμό και για τις αναφορές της για παροχολογίες, χαρακτηρίζοντας ατόπημα τη στάση της, και αντιτείνοντας ότι είναι συμπεριφορές που αμαυρώνουν και δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο. «Είναι ολισθηρός αυτός ο δρόμος που η κοινωνική ατζέντα βαφτίζεται ως παροχολογία», σημείωσε ενώ χαρακτήρισε «όνειδος για τη Βουλή» τις αιτιάσεις περί συναλλαγής της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων με εθνικό θέμα.

Ακόμα η κ. Παπακώστα έκανε λόγο για ένα νέο αυξημένο Προϋπολογισμό, που εστιάζει στην ασφάλεια των πολιτών και των ενστόλων.

Αναφερόμενη ειδικά στα στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι επιλύονται χρόνια προβλήματα τους. Όπως είπε η υφυπουργός, «έχουν δοθεί στην Αστυνομία 178 εκατ. ευρώ αναδρομικά τα οποία ήδη κατατέθηκαν, στην Πυροσβεστική 38 εκατ. ευρώ αναδρομικά τα οποία ήδη κατατέθηκαν, ως προς τους συνταξιούχους στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθούν τα αναδρομικά τους, ως προς δε τους ειδικούς φρουρούς υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία τα χρηματικά ποσά τα οποία θα έπρεπε να επιστραφούν, με πολιτική απόφασή μας επιλέξαμε να μην επιστραφούν, για να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται το δύσκολο έργο τους στην υπηρεσία του πολίτη».

Η κ. Παπακώστα κάλεσε όλα τα κόμματα να χαμηλώσουν τους τόνους και τις κομματικές αντιπαραθέσεις στο θέμα της ασφάλειας και να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν άλλα πεδία για διαφωνίες και αυτές οι επιπόλαιες μικροκομματικές αντιδράσεις μόνο πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Τέλος, η κ. Παπακώστα κάλεσε την Αλβανία να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα, να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης και να ξανασκεφτεί τις αστοχίες και τις παραλήψεις της, επισημαίνοντας ότι η ένταξη της στην ΕΕ περνά μέσα από τη στήριξη της Αθήνας.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή της επί του Προϋπολογισμού, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Είναι ένας Προϋπολογισμός που ανοίγει μια νέα εποχή, μόνη της η χώρα στέκεται όρθια χωρίς δάνειες δυνάμεις και όπου ομόνοια εκεί και η νίκη. Αυτό το δόγμα πρέπει να εφαρμόσουμε».

Διαβάστηκε 1023 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων