Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 13:09

Να τον εμπιστευτεί ο λαός για δεύτερη φορά, ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας

Να τον εμπιστευτεί ο λαός για δεύτερη φορά, ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας

Να τον εμπιστευτεί ο λαός για δεύτερη φορά, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναλύοντας λεπτομερώς τις προσπάθειές του στον «συσσωρευμένο ιστορικό χρόνο» της επτάμηνης διακυβέρνησής του, ενώ παράλληλα ανέδειξε τις συνολικές διαφορές μεταξύ της δικής του διαπραγμάτευσης και της στάσης της ΝΔ «που μας πίεζε να υπογράψουμε τα πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε παράλληλα ότι έκανε και λάθη λέγοντας ότι «το σημαντικότερα λάθος ήταν ότι δεν απαίτησα πιο ξεκάθαρα πράγματα, στις 20 Φεβρουαρίου» όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι «πουλήσαμε το παιχνίδι», ας ψηφίσουν κάτι άλλο, αν όμως, πρόσθεσε, ο λαός αναγνωρίζει τον αγώνα που δώσαμε και τις προσπάθειες που κάναμε τότε ας μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη ότι σε περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ θα ήταν αντιπρόεδρος, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «τη θέση αυτή την έχει καπαρωμένη ο κ. Βενιζέλος».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τις αποφάσεις που έλαβε κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε και θέματα της καθημερινότητας στο μέτρο του δυνατού, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο νόμος για τις 100 δόσεις, οι επαναπροσλήψεις άδικα απολυμένων στο δημόσιο.

«Έχουμε μνήμη για όσα συνέβησαν» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται για τη συμφωνία ή για καθυστερήσεις και επισήμανε ότι είναι ενδεικτικό ότι βρήκε έλλειμμα 0,4% και όχι πλεόνασμα όταν ανέλαβε καθήκοντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στόχος του είναι να κερδίσει την πλειοψηφία ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεγάλες τομές που ξεκίνησαν πριν από 7 μήνες, και σημείωσε πως ακόμα και αν δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία θα έχουμε κυβέρνηση, γιατί ο τόπος δεν έχει περιθώριο για πολιτική αστάθεια. Υπογράμμισε ότι το δίλημμα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θα είναι προοδευτική ή συντηρητική, ότι το μεγάλο δίλημμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας είπε και αυτή η κάλπη την Κυριακή έχει έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει την απόφασή του. Απευθύνθηκε στους νέους, λέγοντας ότι κατανοεί ότι μπορεί να είναι απογοητευμένοι και τους κάλεσε να μην απέχουν και να σκεφτούν ποιον ευνοεί η αποχή από την κάλπη. «Κάθε ψήφος που δεν θα πέσει στην κάλπη θα είναι υπέρ αυτών που έχουν σχέδιο να παλινορθώσουν το δικό τους καθεστώς. Δεν τους λέω να έρθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν κατ' ανάγκη τον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέω όμως να έρθουν στην κάλπη, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν χωρίς αυτούς για το δικό τους μέλλον».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πηγαίνουμε στις εκλογές έχοντας ξεκάθαρο σχέδιο και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την πλειοψηφία. Ακόμα κι αν δεν την κερδίσουμε όμως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κάνουμε συνεργασίες". Παρέπεμψε στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ που ήταν ένα κόμμα με τελείως διαφορετική ιδεολογική αφετηρία αλλά ήταν έντιμη συνεργασία, και υπενθύμισε ότι επιλογή του για την προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ένα πρόσωπο από τον χώρο της συντηρητικής παράταξης, για να επισημάνει πως αυτό αποδεικνύει ότι η δική του έγνοια είναι στα κρίσιμα σημεία να υπάρχει συνεννόηση και πατριωτική ευθύνη για να πάνε μπροστά. "Όχι όμως στο σχέδιο των δυνάμεων του χθες, δηλαδή να μείνουμε κολλημένοι σε αυτό το σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ακόμα κι αν δεν έχουμε απόλυτη πλειοψηφία, θα έχουμε κυβέρνηση και θα κάνουμε κυβέρνηση γιατί ο τόπος δεν έχει περιθώριο για πολιτική αστάθεια».

Διαβάστηκε 965 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων