Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 21:32

Για διαφωνίες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε επιμέρους θέματα της σύσκεψης έκανε λόγο ο Π. Καμμένος

Για διαφωνίες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε επιμέρους θέματα της σύσκεψης έκανε λόγο ο Π. Καμμένος

«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος για το μεταναστευτικό, την συνταγματική μεταρρύθμιση και το ασφαλιστικό» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, τελικά με εξαίρεση την ΝΔ που φαίνεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από την ομάδα Σαμαρά και τον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσαμε σε σχέση με τα αιτήματα προς την ΕΕ, για το ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι ελληνικό» πρόσθεσε.

Είπε ότι «ζητήσαμε την ενίσχυση εκ μέρους της ΕΕ της χώρας, την οικονομική ενίσχυση και ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, μετά τις νέες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Μ. Ανατολή».

«Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ζητήσαμε την εμπλοκή της Frontex, ως ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» ανέφερε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας «η διαμορφούμενη αυτή εθνική θέση θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το μεταναστευτικό».

Στο θέμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο κ. Καμμένος είπε ότι «για πρώτη φορά συμφωνήσαμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και παράλληλα αποφασίσαμε την αλλαγή από αυτή την Βουλή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με διαφωνία σε αυτό το σημείο της ΝΔ».

Διαβάστηκε 981 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων