Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 21:34

"Πυρά" Τσίπρα κατά Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ: Τους νοιάζει μόνο η κομματική τους επιβίωση

"Πυρά" Τσίπρα κατά Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ: Τους νοιάζει μόνο η κομματική τους επιβίωση

Σκληρή γλώσσα για τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όπως φαίνεται το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αγεφύρωτο.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως καταλαβαίνει, αλλά “η χώρα δεν μπορεί να περιμένει”: “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων”, τόνισε.
 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία διαφοροποιήθηκε πλήρως τόσο στην πρόταση του ίδιου για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος όσο και στα υπόλοιπα θέματα. “Αν η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί ακόμη και με την ευρωπαϊκή συμφωνία για τη δημιουργία των hot spots, τότε δεν υπονομεύουν μόνο τη θέση της κυβέρνησης αλλά τη διεθνής θέση της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε γενικότερα υπονομευτική τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόσο αυτή όσο και το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, “τόσα χρόνια ψήφιζαν μειώσεις συντάξεων και κατέστρεψαν τα ταμεία με το PSI, ενώ σήμερα αδυνατούν να καταθέσουν προτάσεις”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία “αρνήθηκε να συμφωνήσει στην πρότασή μας να μην μειωθούν οι συντάξεις” υποστηρίζοντας πως “βάζουν την κομματική τους επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων”.

“Η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της ώστε να καταστήσουμε βιώσιμο το Ασφαλιστικό, χωρίς νέες μειώσεις στις συντάξεις. Θα γίνει διάλογος τόσο στη Βουλή όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, και όλοι εκεί θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, τόνισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: “Το στρατηγικό σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση θα πετύχει. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν και η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό”.

Διαβάστηκε 987 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων