Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:29

Ε. Βόζεμπεργκ: Να παρέμβει άμεσα η ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Ε. Βόζεμπεργκ: Να παρέμβει άμεσα η ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

«Aμεση ευρωπαϊκή αντίδραση στις σκόπιμες τουρκικές παραβιάσεις», ζητάει με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ τονίζοντας ότι «συνεχίζονται αμείωτα, καταπατώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου, με συνεχείς προκλήσεις σε Φαρμακονήσι, Οινούσσες και Ίμια».

Ως χαρακτηριστική περίπτωση προκλητικής και σκόπιμης καταπάτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρει το περιστατικό με τις βολές που πραγματοποίησε τουρκική ακταιωρός στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά του Φαρμακονησίου την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνει επίσης την «έντονη τουρκική δραστηριότητα γύρω από το ελληνικό νησί Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών και τις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων στις ελληνικές βραχονησίδες Ίμια, στην περιοχή των οποίων παρατηρήθηκε κινητικότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Υπό το φως των εν λόγω παράνομων ενεργειών», η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή, πώς αξιολογεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και πότε σκοπεύει να αντιδράσει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, στις προκλήσεις αυτές που αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο, απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Διαβάστηκε 1129 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων