Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 20:04

Aυτοψία στο κτήριο της Ραλλείου από τον Βασ. Μιχαλολιάκο, τον Δ.Σ.Π.& την «ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΘΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  ΑΕ» κ. Βασίλη Χανδακά, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργιο Σταματογιάννη και το Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο και άλλους συμβούλους με αφορμή την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο κτίριο της Ραλλείου, ώστε να στεγαστεί εκεί  το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.
Ο κ. Μιχαλολιάκος στην τοποθέτησή του, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον Υπουργό κ. Χαράλαμπο  Αθανασίου που αποδέχτηκε  την πρόταση του Δημάρχου, δημοτικών παρατάξεων, του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και των φορέων της πόλης να μείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά και ενημέρωσε τον κ. Χανδακά και τους συνεργάτες του, ότι όλα τα στοιχεία για το κτίριο είναι στη διάθεσή τους. Σκοπός μας, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, είναι να μην χαθεί ούτε μέρα.
Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της «ΘΕΜΙΔΟΣ» ενημέρωσε τον κ. Μιχαλολιάκο για την εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να γίνει άμεσα η προκαταρκτική μελέτη για το κτίριο της Ραλλείου και για τα βήματα που πρόκειται να γίνουν από την Κατασκευαστική.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σταματογιάννης χαιρέτισε την απόφαση να μείνουν τα Δικαστήρια στην πόλη, αλλά και την πρόταση  του κ. Μιχαλολιάκου να παραχωρηθεί το κτίριο της πρώην Ραλλείου για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά έβγαλε σχετικά, την ακόλουθει ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης επισκέφθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» Α.Ε. Βασίλη Χανδακά  και τον  ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Πειραιά  για πολεοδομικά θέματα Μιχάλη Γεωργιάκο, το κτίριο της πρώην Ραλλείου, σε συνέχεια της από 12.5.2014 συνάντησης του Δ.Σ.Π. με τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να  ελεγχθεί από την ανωτέρω υπηρεσία του Υπουργείου η τεχνική και λειτουργική καταλληλότητα του κτιρίου για την στέγαση μέρους των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά και να γίνουν οι σχετικές προμελέτες και εργαστηριακές έρευνες. Ακολούθησε επίσκεψη των παραπάνω στο Δικαστικό Μέγαρο της οδού Σκουζέ, για να διαπιστωθεί η δυνατότητα άμεσης ύπαρξης εξόδου κινδύνου και οι εναλλακτικοί σχετικοί τρόποι. Τέλος οι ανωτέρω συνάντησαν τον Δήμαρχο Πειραιά και του γνωστοποίησαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για το καίριο ζήτημα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων εντός της πόλης του Πειραιά που αφορά αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της πόλης μας και ειδικότερα  στην πρώην Ράλλειο Σχολή και θα ενημερώνει άμεσα τα μέλη του.

Διαβάστηκε 3150 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 20:09

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων