Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 20:15

Ιωσήφ Βουράκης:"Άθλια προεκλογική εκμετάλλευση των μαθητών από τους Μαρινάκη-Μώραλη"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικέφαλης του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ", Βουράκης Ιωσήφ, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" για άθλια προεκλογική εκμετάλλευση των μαθητών του δημοτικού. Αφορμή στάθηκαν οι εκδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα δημοτικά σχολεία του Πειραιά στο Καραϊσκάκη προκειμένου οι μαθητές να μιλήσουν από κοντά με αθλητές & Ολυμπιονίκες. Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελία:

Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Μαϊου, ο συνδυασμός Μώραλη - Μαρινάκη (ή Μαρινάκη - Μώραλη;;) προχώρησε σε μία άθλια, από κάθε άποψη, προεκλογική εκμετάλλευση μιας σχολικής δραστηριότητας μαθητών Δημοτικού.
Συγκεκριμένα, μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εδώ και καιρό, να επισκεφθούν το στάδιο Καραΐσκάκη και να συνομιλήσουν με Έλληνες Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.
Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι οποίοι μοίρασαν στους μικρούς μαθητές, διαφημιστικά μπλουζάκια και καπελάκια του συνδυασμού του κυρίου Μώραλη, Πειραιάς - Νικητής!
Πρόκειται για μία άθλια εκμετάλλευση προγραμματισμένων σχολικών δραστηριοτήτων.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη ανάμειξη μικρών παιδιών (και εμμέσως των οικογενειών τους) στην προεκλογική διαδικασία - και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
Οι ηθικές ευθύνες της παράταξης Μαρινάκη - Μώραλη είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.
Οι πολιτικές όμως ευθύνες του υπουργού Παιδείας και βουλευτή Πειραιά, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Γνωρίζαμε ότι στο πλαίσιο μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης οι ηθικές αντιστάσεις πολλές φορές κάμπτονται.
Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ, ότι η αίσθηση ευθύνης ενός υπουργού Παιδείας, έναντι μικρών μαθητών θα ήταν ανύπαρκτη, όπως φαίνεται από το σημερινό συμβάν.
Ο κύριος Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας, οφείλει ή να καταγγείλει το συνδυασμό Μώραλη - Μαρινάκη που εκμεταλλεύτηκε μικρά παιδιά στο πλαίσιο της σχολικής τους δραστηριότητας ή να παραιτηθεί.

Διαβάστηκε 1794 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 20:22

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων