Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 19:40

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Πειραιά ο Ιωσήφ Βουράκης (φωτογραφίες)

Την περασμένη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Ιωσήφ Βουράκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού «Πειραιάς – Νέα Αρχή», εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από την αρχή της συνέντευξης Τύπου μέχρι το τέλος καθώς πάρα πολλοί πειραιώτες τον τίμησαν με την παρουσία τους, προκειμένου να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην απόφαση του υποψήφιου Δημάρχου, Ιωσήφ Βουράκη.
Εκπρόσωποι φορέων, Πρόεδροι συλλόγων, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πρώην Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, όλοι μαζί έδωσαν δυναμικό παρόν και μετέδωσαν το δικό τους κοινό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στον Πειραιά. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης, ο πολιτευτής Πειραιά και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κατσαφάδος, εκπρόσωποι άλλων κομμάτων καθώς επίσης το μέλος του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, Παύλος Πολιτάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Ζησιμάτος και  ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.
Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους στον Ιωσήφ Βουράκη, ο οποίος στη συνέχεια, απάντησε σε όλους, όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά και στους συμπολίτες του, οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκη.
Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,
Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή ανάμεσα σας και ταυτόχρονα μεγάλη μου τιμή, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.
Φίλες και Φίλοι,
Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, η χώρα μας και ο λαός μας, στο αποκορύφωμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που βιώνουμε - μιας κρίσης πάνω απ’ όλα αξιών και ηθικής - είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας μαζικών συλλογικοτήτων,
με πυλώνες την αλληλεγγύη, τη σκληρή δουλειά, την ανανέωση και την ανατροπή.
Ο Δήμος μας, ο Πειραιάς μας, δε θα μπορούσε, δυστυχώς να μείνει αλώβυτος από την κρίση αυτή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και την αδιαφορία με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματά του, από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και προ κρίσης.  Ο κύριος στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λοιπόν, που είναι πρωτίστως να βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα στο Δήμο Πειραιά. Έχουμε αναλωθεί, εδώ και δεκαετίες στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, κυβερνητικών ή προσωπικών, με μόνο αποτέλεσμα την απαξίωση και ερήμωση του.
Είναι ευρέως γνωστό ότι η πόλη μας, βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρακμή. Δεν πρόκειται όμως για μία κατάσταση, η οποία προκύπτει ως απόρροια της κρίσης που ταλανίζει ολόκληρη τη χώρα, αλλά ως αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης των επαγγελματιών της πολιτικής εδώ και χρόνια, όπως και υστερόβουλων προσώπων, οι οποίοι στο βωμό της προσωπικής τους επιβίωσης δρουν ανεξέλεγκτα, απαξιώνοντας τον Πειραιά μας ακόμα περισσότερο, τόσο στα μάτια των δημοτών, όσο και ευρύτερα, με αποκορύφωμα τα τελευταία τρία χρόνια.
Την τελευταία τριετία, η διοίκηση του Δήμου υποβίβασε τον Πειραιά στα δικά της μέτρα, τον έκανε μικρό και ανυπόληπτο, προσπαθώντας να αναδείξει και να εξυπηρετήσει πρόσωπα και καταστάσεις που αποτελούν ξένο σώμα για την πόλη μας. Το τραγικότερο λάθος όμως είναι ότι ξέχασαν πως ο Πειραιάς είναι η πόλη της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.
 Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάρουμε την πόλη μας ξανά πίσω.
Έχει έρθει η ώρα να βγει ξανά μπροστά ο δικός μας Πειραιάς.


Ο Πειραιάς που θα γυρίσει πάλι το βλέμμα του στη θάλασσα, θα αποκτήσει ξανά παραγωγική βάση, θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα .
Οι πειραιώτες έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες, να διεκδικούμε και να κερδίζουμε. Αυτό για εμάς αποτελεί στάση ζωής.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι νεότερες γενιές δικαιούμαστε, αλλά πάνω απ’ όλα, οφείλουμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την πόλη μας. Με γνώμονα την αγάπη μας για τον Πειραιά και την ανιδιοτελή προσφορά ως βασική προϋπόθεση, δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς βάρη του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς υποχρεώσεις και ανεξόφλητα γραμμάτια.
Είναι σαφές ότι κανείς δεν έχει προέλθει από παρθενογέννεση. Όλοι μας έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Τοποθετώντας όμως, πρώτα και πάνω απ’ όλα την πόλη μας και συνειδητοποιώντας ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, απ’ όσα μας χωρίζουν, αποφασίσαμε να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές μας καταβολές και να δώσουμε τη μάχη μας.
Γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες της πολιτικής θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν την προσπάθειά μας. Αντιπροσωπεύουν όμως την παρένθεση της φθοράς, της αδιαφάνειας και της συναλλαγής.
Καθώς, όμως, έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις, συζητήσεις, κρυφές και φανερές, διαφωνίες και συμφωνίες για τη θέση του Δημάρχου Πειραιά, με τους μνηστήρες να αυξάνονται όλο και περισσότερο, υπάρχουν δύο πράγματα στα οποία συμφωνούν όλοι.
Πρώτον, ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός, όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προέρχονταν από τον κομματικό σωλήνα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο συμφέροντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Και δέυτερον στον Δήμο Πειραιά, έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα εξουσίας, του «ενός ανδρός», πελατειακό και παλαιοκομματικό, που στηρίζεται σε επικοινωνιακά και πολιτικάντικα τερτίπια, τα οποία υποτιμούν τη νοημοσύνη του πειραϊκού λαού.
Το καίριο ερώτημα των εκλογών είναι ποιος θα είναι ο Δήμαρχος Πειραιά ή πώς θέλουμε τον Πειραιά; Τον δικό μας Πειραιά!
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω έναν προς έναν. Γνωρίζετε την οικογένειά μου, γνωρίζατε τον πατέρα μου, τιμώντας τον με τη ψήφο σας εδώ και πολλά χρόνια.
Το πολιτικό μου εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο και παράτολμο για πολλούς από εσάς. Ίσως και για τον αείμνηστο πατέρα μου, το Βασίλη Βουράκη. Είμαι όμως σίγουρος, ότι θα ήθελε να δει την πόλη που τόσο αγάπησε και τόσα της προσέφερε, να ευημερεί και να παίρνει τη θέση που της αξίζει.


Ο στόχος μας είναι μια πραγματικά διαφορετική,δημοκρατική, αυτοδιοικητική πρόταση που θα φέρει την αλλαγή.
 Μια πρόταση, η οποία δε σχετιζεται καθόλου με τις «διαδοχές καρέκλας», αλλά κρίνεται αναγκαία για τη Νέα Εποχή στην Αυτοδιοίκηση, έχοντας μαζί μας, μια ομάδα νέων ανθρώπων, όλους τους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται πραγματικά τον Πειραιά, που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου.
Ανθρώπους που έχουν «ζυμωθεί» με τη συνεχή παρουσία τους στις τοπικές τους κοινωνίες, απαλλαγμένοι από μικροπολιτικά συμφέροντα.
Άνθρωποι , οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν την εξουσία που θα τους δώσουν οι συμπολίτες τους, προς όφελος των δημοτών και μόνο!
Φίλες, Φίλοι,
Μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα διαβουλεύσεων με μια ομάδα συμπολιτών μας, έχοντας περάσει πολλές ώρες προβληματισμού για το μέλλον του Πειραιά μας, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, κάτω από μία σαφή πολιτική διακήρυξη, με στόχο να υπηρετήσουμε ένα συλλογικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατόπιν τούτου, δημιουργήσαμε μια νέα δημοτική παράταξη. Μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών, που βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών.
Στόχος μας είναι να αλλάξει το σκηνικό στο Δήμο μας και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του Πειραιά, στον 21ο αιώνα.
Ανοίγουμε βηματισμό με στόχο την:
•    Οικονομική εξυγίανση
•    Το θεσμικό εκσυγχρονισμό
•    Την ποιότητα περιβάλλοντος
•    Την κοινωνική πολιτική
Με αίσθημα ευθύνης και με σταθερή προσήλωση στις αξίες που υπηρετώ, με συνέπεια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, απευθύνομαι σήμερα σε όλους εσάς ανακοινώνοντας την πρόθεση μου να είμαι επικεφαλής του νέου Δημοτικού Συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ και φιλοδοξώντας να οικοδομήσω μαζί σας μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης.
Η απόφασή μου αυτή, υπαγορεύτηκε πρώτα απ’ όλα από την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στο πρόσωπο μου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, από τις επανειλημμενες συζητήσεις και προβληματισμούς με πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, αλλά και από την αγωνία πολλών συμπολιτών μας για το μέλλον της πόλης μας.
Στην πορεία αυτή, ίσως κάποιοι θα μιλήσουν για «καρέκλες». Είναι κατά τεκμήριο, άνθρωποι που έχουν διαπαιδαγωγηθεί σε παλαιοκομματικού τύπου αντιλήψεις…
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που έχουμε πολλές φιλοδοξίες για τον Πειραιά μας, καμία ματαιοδοξία όμως, όσον αφορά στον εαυτό μας. Είμαστε Αυτοδιοικητικοί, όχι επαγγελματιές πολιτικοί. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές αναφορές αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο: Να αναδομήσουμε τον Πειραιά μας σε νέες βάσεις.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Πειραιά να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας αυτή για τη συγκρότηση ενός νέου, πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού δημοτικού συνδυασμού και την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και σύγχρονου προγράμματος για τον Πειραιά, που θα υλοποιηθεί μέσα στη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου.
Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, όσοι πρεσβεύουμε κοινές αξίες και οράματα, είναι επιτακτική ανάγκη να πορευτούμε μαζί!

 

Φίλες και Φίλοι,
Με δεδομένη την αγάπη μας για τον Πειραιά, με δεδομένη την επιθυμία μας και τη βούληση μας να προσφέρουμε και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας, σας περιμένουμε όλους να έρθετε δίπλα μας! Να στρατευθούμε όλοι σε μία συλλογική προσπάθεια, με μόνο στόχο να πετύχουμε όσον δυνατόν περισσότερα για την πόλη μας και να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με νέα πνοή, δίνοντας ώθηση στον Πειραιά μας, όπως πραγματικά του αξίζει.

Διαβάστηκε 2015 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 20:05

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων