Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 15:27

Στον Πειραιά έπαιξε το θεατρικό “Ο Πατέρας”, το Πολιτιστικό Σωματείο Βοιών «τέχνῃ χρῶ»! (φωτο)

Στον Πειραιά έπαιξε το θεατρικό “Ο Πατέρας”, το Πολιτιστικό Σωματείο Βοιών «τέχνῃ χρῶ»! (φωτο)

Το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σωματείο Δημοτικής Ενότητας Βοιών «τέχνῃ χρῶ», ύστερα από τέσσερις επιτυχημένες παραστάσεις σε Νεάπολη & Μολάους, παρουσίασαν το θεατρικό έργο “Ο Πατέρας” του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και στον Πειραιά!
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, παρουσίασαν την θεατρική παράστασή τους στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Η αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής γέμισε από Βατικιώτες του Πειραιά και της Αθήνας, που ήθελαν να δουν την παράσταση, αλλά και να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία.
Αν και η θεατρική ομάδα είναι ερασιτεχνική, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, αφού όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς χαρακτήριζε το πάθος. Τα εντυπωσιακά κουστούμια, τα σκηνικά που δεν στερούν σε τίποτα και ο επαγγελματισμός στην απόδοση του έργου, είναι οι λόγοι που εντυπωσίασαν τους θεατές.
Συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθεια! Ειδικά στην εποχή μας, που βιώνουμε κυρίως πνευματική κρίση, τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν τη στήριξη και τους επαίνους όλων μας! Καλή συνέχεια «τέχνῃ χρῶ»!


Συντελεστές
Κοστούμια: Ματίνα Μαρούλη
Επιμέλεια Σκηνικών: Τίνα Τσαλαβούτα
Κατασκευές: Λάμπρος Μιχαλέτος
Φωτισμός Γιώργος Σάκαρης
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Τσέγκας
Χτενίσματα- Μακιγιάζ: Ξένια Περιβολάρη
Συγγραφέας Εισαγωγικού: Παναγιώτης Στιβακτάς


Παίζουν οι:
Αργυριάδου Βαρβάρα
Δεληγιάννη Νίκη
Μαζαράκη Ευγενία
Μπουτέρης Γιώργος
Περιβολάρη Ξένια
Στιβακτάς Παναγιώτης
Τσαλαβούτα Τίνα
Τσέγκας Πάνος
Γεωργουδή Λίτσα (εισαγωγικό)

Η υπόθεση
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του κορυφαίου Σουηδού δραματουργού γραμμένο το 1887 το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως μία εκρηκτική σύγχρονη τραγωδία. Το αριστούργημα του Στρίντμπεργκ με την ωμή του γλώσσα, τον κοφτερό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του, τολμά να αντικρύσει κατάματα την άββυσο κάτω από τον αστραφτερό καθωσπρεπισμό των κοινωνικών συμβάσεων. Η σύγκρουση ανάμεσα στον Ίλαρχο και την γυναίκα του Λάουρα με αφορμή το μέλλον της κόρης τους ξεπερνά τα όρια της απλής συζυγικής διαμάχης. Εξελίσσεται σε ένα σκληρό και ανελέητο αγώνα εξουσίας ανάμεσα σε δύο ισχυρούς αντιπάλους. Μία απελπισμένη μονομαχία που εξαρθρώνει τα θεμέλια της οικογενειακής εστίας και προκαλεί τριγμούς σε ολοκληρη τη σαθρή κοινωνία που την περιβάλλει. Αυτή, ανίκανη όπως είναι να αντιδράσει, συντάσσεται με την πλευρά του νικητή. Είναι προφανές πως σε αυτόν τον εξοντωτικό πόλεμο ένας νικητής μόνο μπορεί να υπάρξει: ..... και αυτός θα είναι ο πιο ισχυρός!

 

 

 

 
Διαβάστηκε 2438 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:15

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων