Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 21:00

Γ. Δημακόγιαννης, υπ. Βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή: Από την «Αδούλωτη Μάνη» για την … Αδούλωτη Ελλάδα

Γ. Δημακόγιαννης, υπ. Βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή: Από την «Αδούλωτη Μάνη» για την … Αδούλωτη Ελλάδα

Ο γνωστός εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης στις προσεχής εκλογές ζητά την ψήφο των Μανιατών και γενικότερα των Λακώνων, καθώς είναι υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας με τη Χρυσή Αυγή.

Αν και ο εκδότης του περιοδικού "Αδούλωτη Μάνη" και ιδιοκτήτης του βιβλιωπολείου "Αδούλωτη Μάνη", πάντα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινά, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής.

Η σχέση του με την Χρυσή Αυγή δεν είναι σημερινή, καθώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου ήταν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με τη «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός κατέγραψε ρεκόρ, καθώς η «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»  πέτυχε το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό για την Χ.Α., σε όλη την Ελλάδα.

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Γιώργο Δημακόγιαννη:
Εκδότης – δημοσιογράφος. Τρίτεκνος.
Γόνος πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1967 στον Κότρωνα και μετά τα σχολικά χρόνια στη Μάνη σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιογραφία – εκδοτική στο Κέντρο Κουλτούρας Αθηνών. Από φοιτητής στην Αθήνα εξέδωσε το περιοδικό «Αδούλωτη Μάνη» (έτος 1991) που έγινε αργότερα και ο τίτλος τού εκδοτικού οίκου – βιβλιοπωλείου που ίδρυσε και λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Αρεοπόλεως (από το 1997). Υποστηρίζει με συνέπεια την πνευματική δημιουργία, αλλά και την ανάδειξη και προβολή της Λακωνίας και των προϊόντων της, με εκδόσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις εντός κι εκτός Ελλάδος, ομιλίες και εκδηλώσεις κ.λπ. Είναι μέλος πολλών συλλογικών φορέων (Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας, Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, Σύλλογος Τριτέκνων Λακωνίας, Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, ΣΕΚΒ - Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, Ένωση Εκδοτών Πολιτιστικών Εντύπων, ΣΦΕΕ - Σύνδεσμος Φίλων Ελληνοφώνων Εξωτερικού, Ένωση Απανταχού Μανιατών κ.λπ.) και έχει βραβευθεί πολλάκις για το πολιτιστικό του έργο.


Ανέκαθεν πολιτικοποιημένος, με παρουσία στα τοπικά πράγματα και τακτικές παρεμβάσεις για διάφορα θέματα (περιβάλλον, πολιτισμός κ.λπ.), αλλά και σημαντική πορεία στο γενικότερο πατριωτικό κίνημα τής Πατρίδας μας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου ήταν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με τη «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», συνδυασμός που πέτυχε στη Λακωνία το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Τώρα -για πρώτη φορά- υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με το "Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή"
[Τηλ. Επικοινωνίας 27330 53670, κιν. 6978 991863, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Διαβάστηκε 3996 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:15

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων