Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:04

«Πονοκέφαλος» τα graffiti σε μνημεία, οι αφίσες και τα αυτοκόλλητα στη Θεσσαλονίκη

«Πονοκέφαλος» τα graffiti σε μνημεία, οι αφίσες και τα αυτοκόλλητα στη Θεσσαλονίκη

Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, πολιτικών κομμάτων αλλά και... ερωτόπληκτοι εκφράζονται με συνθήματα σε τοίχους και μνημεία,

διαφημιστές γεμίζουν τους στύλους και τις στάσεις των λεωφορείων με αφίσες νυχτερινών κέντρων και παραστάσεων, αυτοκολλητάκηδες «στολίζουν» τις πινακίδες σήμανσης της τροχαίας και τα φανάρια με κάθε είδους υλικό και «επαναστάτες... χωρίς αιτία» πετούν μπογιές σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αυτό είναι το «προφίλ» όλων αυτών που με τις πράξεις τους δημιουργούν μια εικόνα αταξίας στις μεγάλες -και όχι μόνο- πόλεις.
«Μεγάλο πονοκέφαλο» αποτελούν τα συνθήματα με σπρέι από οπαδούς αθλητικών σωματείων. Στη Θεσσαλονίκη, τα περισσότερα μνημεία έχουν... περαστεί κατά καιρούς μ' ένα χέρι μπογιάς. Ούτε ο Λευκός Πύργος δεν ξέφυγε από μια μερίδα ποδοσφαιρόφιλων που έχει επιδοθεί σε διαγωνισμό ασπρόμαυρων, κιτρινόμαυρων και κυανόλευκων συνθημάτων.
«Σχεδόν όλα τα μνημεία που έχει η Θεσσαλονίκη τα έχουν γράψει με σπρέι. Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σιντριβάνι δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο. Ούτε η νέα παραλία, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα έχει γλιτώσει από τα συνθήματα και τις μουτζούρες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς.

Διαβάστηκε 3568 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων