Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 12:38

Πολιτική και ακτιβισμός στις ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πολιτική και ακτιβισμός στις ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πολιτική δεν είναι μόνο οι συνεδριάσεις του Eurogroup, οι «προστατευμένες» - πολιτισμένες διαδηλώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που «καλύπτονται» και μεταδίδονται «ζωντανά» από τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι καν η παραπολιτική σχολιογραφία του διαδικτύου.

Η πολιτική ανά τον κόσμο παίρνει πλέον τη μορφή του ακτιβισμού - της συμπεριφοράς πολιτών που «ζουμάρουν» στη δράση -αντι-δράση. Μονάδες, άνθρωποι «ξεχασμένοι» σε γωνιές του κόσμου (από τη βορειοδυτική Κίνα, ως τα βουνά της Βουλγαρίας, από τους σιωπηλούς εναπομείναντες της προ 50ετίας γενοκτονίας στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ως τον αενάως επιστρέφοντα Βλαδίμηρο Πούτιν, τον ακλόνητο ηγέτη της ξανα-κραταιάς Ρωσίας...).

Κι είναι αυτό το «κενό» στην ενημέρωση που καλύπτουν οι ιστορίες ανθρώπων εμφανών και αφανών, θυμάτων και δραστών που βάζουν με τη δράση τους τις δικές τους ψηφίδες στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη, που τεκμηριώνουν με τον φακό τους οι ταινίες ντοκιμαντέρ σαν αυτές που προβάλλονται, από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου ως και την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

 
Διαβάστηκε 1045 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων