Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 18:27

Έγιναν οι πρώτες χειροτονίες Ορθόδοξων κληρικών στη Ρουάντα! (φωτογραφίες)

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντα

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χιλιάδες Ρουαντέζων  νεοφωτίστων και κατηχουμένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, συγκεντρώθηκαν στη νεοσύστατη ορθόδοξη κοινότητα στο χωριό Καζίμπα, στην περιοχή Κιρέχε της Ανατολικής επαρχίας της Ρουάντα.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα , κ.κ. Ιννοκέντιος, χοροστάτησε συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους από το Μπουρούντι, τη Ρουάντα, το Κογκό , την Κένυα και την Ουγκάντα. Η ακολουθία ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί με τον Όρθρο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και συνεχίστηκε με τη Θεία Λειτουργία, μέσα στην οποία έγιναν οι πρώτες χειροτονίες ενός ιερέα κι ενός διακόνου  στο έδαφος της Ρουάντα.

 


Παρά το γεγονός ότι έβρεξε  μετά τη χειροτονία, ακόμη κι όσοι  δε βρίσκονταν κάτω από το σκέπαστρο κάποιας σκηνής, μετακινήθηκαν σε κάποιο κοντινό σημείο απ' όπου μπορούσαν να βλέπουν τη Θεία Λειτουργία, και μετά το τέλος της βροχής επανήλθαν στις θέσεις τους - κανένας δεν αποχώρησε. Η νεοσυσταθείσα Βυζαντινή Ορθόδοξη χορωδία διδάχτηκε  τους λειτουργικούς ύμνους λίγες μέρες πριν, αλλά έψαλλε σαν να είχε εμπειρία ορθόδοξης λειτουργίας για δεκαετίες.


 Την περίσταση κόσμησαν με την παρουσία τους και οι δημαρχιακές αρχές , που διαβεβαίωσαν τον Θεοφιλέστατο π. Ιννοκέντιο ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Εκκλησία σε όλες τις περιοχές που το έχουν ανάγκη. Ο Επίσκοπός μας υποσχέθηκε πως η Εκκλησία θα βοηθήσει τους ανθρώπους  υλικά, αλλά και με ιδέες για το πώς να αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους.


Μετά την Θεία Λειτουργία, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από την πολύχρωμη μπάντα  των παραδοσιακών χορευτών, προερχομένων από άλλες νεοσυσταθείσες ορθόδοξες κοινότητες της Ρουάντα. Στην ευλογία του ο Επίσκοπος ευχήθηκε η δύναμη του Τιμίου και Ζωηφόρου Σταυρού να καθοδηγεί όλους στην επικράτειά του. Αμήν.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 2778 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 18:35

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων