Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 23:52

Κύριλλος σε Πούτιν:"Τώρα που πολλοί μας ασκούν πιέσεις,ο Θεός να στηρίζει το έργο σας για την Ρωσία & το λαό μας"

 

Ευχητήρια επιστολή προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών κ. Κύριλλος, με αφορμή τα 62α γενέθλια του Προέδρου της Ρωσίας.
Στην επιστολή, ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει: «Για δεκαετίες εργάζεστε ανιδιοτελώς και καρποφόρα σε υψηλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του αρχηγού κράτους, και η προσφορά σας έχει ήδη γίνει μέρος της ιστορίας μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για όλα όσα προσφέρατε και για την πνευματική ανάταση που χαρίζετε στο λαό μας, καθώς επίσης και για την ενεργή στάση σας στα τεκταινόμενα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα ιδρύματά μας συνεχίζουν να προσφέρουν στο λαό με την υποστήριξη της πολιτείας. Εκκλησίες που καταστράφηκαν στο παρελθόν ανοικοδομήθηκαν και νέοι ναοί χτίστηκαν.
Σήμερα περνάμε δύσκολους καιρούς και πολλοί ασκούν έντονες πιέσεις στη Ρωσία. Πιστεύω ακράδαντα ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι απαραίτητο να παραμείνουμε πιστοί στα παραδοσιακά και πνευματικά πρότυπα που αποτελούν την καρδιά της πατρίδας μας, της ιστορίας μας και της παράδοσής μας. Με τη χάρη του Θεού, αυτή η σχέση προόδου ανάμεσα στην εκκλησία και την πολιτεία θα συνεχίσει να αποτελεί βάση της ευμάρειας της πατρίδας μας, τροφή για την πατριωτική και πνευματική διαπαιδαγώγηση των νέων μας και μέσο ειρηνικής συμβίωσης.
Ο Θεός να στηρίζει το έργο που προσφέρετε στη Ρωσία και το λαό μας», κατέληξε την επιστολή του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 3417 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 00:35

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων