Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 00:12

Ο Δήμαρχος Πειραιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο Δήμαρχος Πειραιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Σε ειδική τελετή, που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, έδωσε ξεχωριστή νότα.


Στην τελετή παρέστησαν: ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Πειραιά κ. Κ. Αρβανιτόπουλος. Οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νησιών κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Θ. Δρίτσας, Π. Μελάς και Μ. Ρεπούση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στ. Χρήστου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Π. Κουβάτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης. Οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Αν. Κάρλες, Ευαγ. Σαρρή, Ν. Αμοργιανός, Ευστ. Κωνσταντούζος, Ι. Μελάς, Γρ. Καψοκόλης, Π. Ρέππας. Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Π. Καλαγιά,
Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος κ. Αλ. Θεοδοσίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά κ. Γ. Σαρρηγιάννης, ο Πύραρχος Πειραιά κ. Φ. Παντελεάκος.


Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Πουλικαράκος και Ι. Αγγελόπουλος. Ο π. Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρ. Αγραπίδης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. Ι. Δανιήλ, Σ. Ευσταθόπουλος, Ι. Παππάς, Ελ. Κούβαρη, Ι. Βουράκης, Κ. Σιγαλάκος, Ηλ. Σαλπέας, Γ. Καρδαράς και Α. Καλογερόγιαννης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Νίκος Βλαχάκος. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Σπ. Σπυρίδων, κ. Π. Αγγελόπουλος και κα Ε. Αγαλοπούλου. Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στ. Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και Όμορων Δήμων κ. Δ. Αρμενάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος.


Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα Ν. Μιχαλολιάκου. Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Α. Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Μ. Στρουμπούλης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδέσμων, Συλλόγων και δημότες.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που με αξίωσε και φέτος να είμαι εδώ υγιής και εν ζωή. Δεν είναι τόσο αυτονόητο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουμε μια καινούργια καλή χρονιά και ευλογημένη. Να έχουμε πάνω απ’ όλα την υγεία μας, την προσωπική και των μελών της οικογένειας μας. Εύχομαι και ελπίζω το 2014 να είναι μια χρονιά που θα τερματίσει το φαύλο κύκλο της κρίσης και της ύφεσης. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ώστε να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας στον Πειραιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν το ελπίζω απλώς, το πιστεύω, ότι η Ελλάδα θα κόψει τα δεσμά της από το μνημόνιο. Θα είναι η χρονιά που θα φύγουμε από το μνημόνιο.
Θα μου επιτρέψετε μια προσωπική τοποθέτηση: δεν υπάρχει μεγαλύτερη κακοποίηση της αλήθειας από το να δημιουργούμε ένα διχασμό του Ελληνικού λαού σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες που να θέλουν να είναι η Ελλάδα στο Μνημόνιο. Προσωπικά έζησα από κοντά την αντίσταση του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισα. Όλες οι προσπάθειες όλων των πολιτών είναι το 2014 να είναι η τελευταία χρονιά με μνημόνιο.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια περάσαμε δύσκολα. Περνάμε δύσκολα. Αλλά αυτός ο τόπος αυτή η πατρίδα, έχει το δικαίωμα στο όνειρο, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα, μπορεί και μας αξίζουν καλύτερες μέρες. Γιατί Ελλάδα, το έχω πει και το επαναλαμβάνω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, δεν μετριέται μόνο με τα χρήματα, δεν μετριέται μόνο με τα λάθη της πολιτικής εξουσίας. Δεν είναι μόνο χρέη και παραλείψεις.
Ελλάδα είναι Πολιτισμός, Ελλάδα είναι Δημοκρατία, Ελλάδα είναι ανθρωπισμός. Μόνο στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 800 χιλιάδες περίπου Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, όχι μόνο του Ελληνικού λαού, αλλά όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, ακόμη και των δανειστών μας. Σε όλες τις εκφάνσεις η Ελλάδα είναι Ναυτοσύνη και Παιδεία.
Αγαπητοί φίλοι,
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν κάνει σε αυτή τη διαδρομή τεράστιες θυσίες και πρέπει επιτέλους να δουν κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο.
Εμείς από εδώ από το εθνικό μας λιμάνι , από το ασφαλέστερο λιμάνι και το μεγαλύτερο της Ευρώπης στέλνουμε το μήνυμα ότι ναι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, με αγάπη, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με πίστη και με πολύ δουλειά. Με ενότητα. Ενότητα ψυχής και ονείρων. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα λόγια και απαιτεί πράξεις και συνέπεια.
Και τα όσα πετύχαμε εδώ στον Πειραιά, τρία χρόνια τώρα, με λίγα, με ελάχιστα χρήματα, αλλά με πολύ αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της, επιβεβαιώνουν ότι ο Πειραιάς, η Ελλάδα δεν έχουν μόνο παρελθόν, έχουν και παρόν και μέλλον.
Το επιβεβαιώνει η επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου που με την λάμψη σηματοδοτεί την πολιτιστική μας αναγέννηση.
Το επιβεβαιώνει το Πάρκο Δηλαβέρη, που παραδόθηκε στους πολίτες και εκεί πλέον υπάρχει ένας μοναδικός παιδότοπος και ένας τεράστιος χώρος αναπλασθέντος πρασίνου.
Το επιβεβαιώνει το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που επέστρεψε στο Δήμο Πειραιά μετά από χρόνια εγκατάλειψης και παράδοσής του σε καταπατητές.
Το επιβεβαιώνει το νεοκλασικό της Κανθάρου, που απέκτησε ζωή και έχει μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού. Θα το επιβεβαιώσει σε λίγες μέρες η καινούργια λειτουργία της Πινακοθήκης με όρους υψηλής ποιότητας.
Το επιβεβαιώνει ο νέος παιδικός σταθμός και παιδότοπος στο Νέο Φάληρο. Το επιβεβαιώνουν οι 30 καινούργιες παιδικές χαρές που δημιουργήσαμε και αναγεννήσαμε.
Το επιβεβαιώνει μια πόλη καθαρή όσο ποτέ, που την πετύχαμε με την ισχυρή συμμαχία εργαζομένων-δημοτικής αρχής-δημοτών. Με νέο στόλο, που εξοικονομεί χρήματα και είναι πιο αποτελεσματικός.
Θα το επιβεβαιώσει και το Ρολόι του Πειραιά, αυτού του συμβόλου της πόλης, που θα το ξαναχτίσουμε εκεί που ήταν για να δείξουμε ότι το παρελθόν μας και η ιστορία μας αποτελούν την δύναμη και τη δυναμική μας.
Θα το επιβεβαιώσει κάθε μικρό και μεγάλο έργο που ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Καταφέραμε με τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλαμε να πετύχουμε τη δημοπράτηση έργων 100 εκατομμυρίων ευρώ, για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά: ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη, της Τρούμπας, του Πασαλιμανιού, ο νέος παιδικός σταθμός που θα κατασκευαστεί στο Πάρκο Δηλαβέρη, η αξιοποίηση του χώρου στο ΣΕΦ, οι μονοδρομήσεις που θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Φεβρουάριο και φυσικά ο ερχομός του Τράμ και του Μετρό, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας. Παράλληλα ωρίμασε και θα ξεκινήσει η υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Σταθμού και της λεωφόρου που θα οδηγεί στο Σχιστό, η ανάπλαση της Πειραιώς σε συνεργασία με τους όμορους δήμους μέχρι το λιμάνι και από το Μοσχάτο μέχρι το Μικρολίμανο.
Η συνεργασία μας με την ΟΛΠ Α.Ε. - και θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τον κ. Ανωμερίτη - συνεχίζεται και σύντομα θα μας παραδοθούν περιοχές και κτίρια που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δράσεις, ώστε να αξιοποιηθούν από το Δήμο.
Τέλος ξεκαθαρίζω και κάτι που για καιρό γινόταν κουβέντα. Τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά, τελεία και παύλα.
Υπάρχουν κάποιοι, που αναρωτιούνται καλόπιστα θέλω να πιστεύω, εάν θα είναι ο Μιχαλολιάκος και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις εκλογές του Μαΐου. Εγώ δεν είμαι χωρίς ρόλο. Είμαι δήμαρχος Πειραιά. Δεν θα επιτρέψω με το δικό μου λάθος να οδηγήσω τον Πειραιά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ως δήμαρχος αυτής της πόλης μαζί με τους συνεργάτες μου βάζουμε τις βάσεις, ανοίγουμε τις προοπτικές για έναν Πειραιά που θα φροντίζει για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Έναν Πειραιά που αλλάζει με έργα σχέδιο και όραμα.
Αυτό που με βρίσκει αντίθετο είναι ότι κόμματα προσπαθούν να επιλέξουν και να επιβάλλουν στις κοινωνίες υποψηφίους Δημάρχους. Αυτό οδήγησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην παρακμή. Την στενή και απόλυτη κομματικοποίηση. Λέω λοιπόν προς τους ενδιαφερόμενους το εξής: Η λύση είναι απλή. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμά μου. Να παραιτηθούν από βουλευτικές ιδιότητες, από κομματικές ιδιότητες και ύστερα να απευθυνθούν στην κοινωνία του Πειραιά. Τα άλλα θα απαντηθούν την κατάλληλη ώρα και στιγμή.
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Γιατί έτσι σας νιώθω όλους, άσχετα εάν με κάποιους μπορεί να μας χωρίζουν διαφορετικές οπτικές θα έλεγα, αλλά όλους μας ενώνει ο Πειραιάς, πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που από εδώ, από αυτό το βήμα δεσμεύτηκα ότι με τη συμμαχία εργαζομένων-δημοτών- δημοτικής αρχής, θα αλλάζαμε τον Πειραιά. Θα βάζαμε την πόλη μας ξανά στο χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Σήμερα, από το ίδιο αυτό βήμα, μπορώ να σας πω ότι πετύχαμε πολλά.
Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Γιατί με τη βοήθεια του Θεού νοικοκυρέψαμε μια πόλη που ήταν χρεοκοπημένη, πριν χρεοκοπήσει η χώρα, και της δώσαμε ελπίδα και προοπτική. Της δώσαμε την δυνατότητα να είναι η τιμώμενη πόλη της Ευρώπης το 2015 για την Ημέρα των Θαλασσών.
Αλλά κυρίως πετύχαμε να είναι ο Πειραιάς η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Χωρίς να ευτελίζουμε τους ανθρώπους και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στη φτώχεια του διπλανού μας.
Εδώ στον Πειραιά κάναμε πράξη, ότι όλοι οι συνάνθρωποί μας θα έχουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν, ένα πιάτο φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Εδώ στον Πειραιά όλα τα παιδιά πήγαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για να στηρίξουμε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται από την κρίση.
Γι’ αυτό για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω την εκκλησία μας, πρώτα από όλα και τον εμπνευσμένο Μητροπολίτη μας και για το έργο που κάνει, αλλά και για το ότι είναι δίπλα μας.
Σεβασμιώτατε όσο και αν σας «πυροβολούν», είμαι βέβαιος, ότι θα παραμείνετε αλώβητος ως πνευματικός ηγέτης της πόλης μας και όχι μόνο.
Να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανέτρεψαν μια αρνητική παράδοση, ότι οι εργαζόμενοι είναι για να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί και σε αυτή τη χρονιά που πέρασε, υπερέβησαν τον εαυτό τους.
Τους άξιους συνεργάτες μου, τους ευχαριστώ γιατί ήσαν ο βασικότερος παράγοντας της εκλογής μας πριν από τρία χρόνια και ένας πολύ σημαντικός παράγων της πορείας μας αυτά τα δύο χρόνια.
Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπολίτευση που με τον δικό της τρόπο εντόπιζε θέματα και μας άνοιγε και δρόμους. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους τους βουλευτές του Πειραιά, παρά την διαφορετική ιδεολογική αφετηρία είναι όλοι συμπαραστάτες του κολοσσιαίου έργου, που έχει αναλάβει ο Δήμος του Πειραιά.
Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που είναι δίπλα μας και θέλουν να κάνουμε μαζί πράξη, το όνειρο ενός Πειραιά υπερηφάνειας , αξιοπρέπειας.
Ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, ο Πειραιάς είναι πολιτισμός, είναι εμπόριο, είναι παράδοση, ο Πειραιάς είμαστε όλοι εμείς, ο Πειραιάς είναι η καρδιά της Ελλάδας.
Καλή Χρονιά! Χρόνια Πολλά! Με αγάπη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ήδη τα καταφέρνουμε και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Με έργα και πράξεις αλλάζουμε την πόλη μας. Χτίζουμε το παρόν και δημιουργούμε το μέλλον της. Πάμε όλοι μαζί μπροστά. Το 2014 κανείς πεινασμένος, κανείς χωρίς ένα κρεβάτι, κανείς χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα. Ο Πειραιάς να είναι η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης, να είναι η πόλη των υποδομών. Κάνω έκκληση προς τους παλιούς Πειραιώτες να επιστρέψουν στην πόλη μας. Να κάνουμε τον Πειραιά ξανά δυνατό και μεγάλο. Να ηγηθεί της εθνικής αναγέννησης. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ευχήθηκε να μετουσιώνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας σε μια ευχαριστιακή δοξολογία, για την υπέρβαση του θανάτου και της φθοράς, αλλά και την πνευματοποίηση της υπάρξεως μας. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και στην πόλη μας.

Διαβάστηκε 1754 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων