Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:49

Νέα διάκριση για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, από τον ΟΗΕ

Νέα διάκριση για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, από τον ΟΗΕ

Στη λίστα με τα preferred partner hospitals από το Διπλωματικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών εντάχθηκαν και το 2017 το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Ο διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, σε δήλωση του με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός επισημαίνει ότι η ανανέωση της πιστοποίησης έρχεται να επισφραγίσει τη διαρκή προσπάθειά του Ομίλου να παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δέσμευσή του Ομίλου να συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Η ανάδειξη των δύο υπερσύγχρονων υγειονομικών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε DC Preferred Partner Hospitals επιβραβεύει ουσιαστικά την προσπάθειά του Ομίλου να οικοδομήσει για τη χώρα μας ένα ισχυρό brand name για τον Ιατρικό Τουρισμό και αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, προσθέτει ο Βασίλης Αποστολόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη διάκριση αποτελούν οι πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 και ISO 22000:2005  καθώς και η πιστοποίηση «Excellence in Medical Tourism» («Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό»), που έχουν λάβει οι κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών από τον Οργανισμό Temos International. Το Σύστημα Πιστοποίησης Temos αποτελεί το μοναδικό σύστημα πιστοποίησης υγειονομικών υπηρεσιών που εστιάζει στη διαχείριση των διεθνών ασθενών και τον ιατρικό τουρισμό.
H πιστοποίηση ISO 9001:2015 αφορά στην οργάνωση και διαχείριση υπηρεσιών νοσηλείας, εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων παροχής υγειονομικής περίθαλψης στην εσωτερική παθολογία, χειρουργική, μαιευτική, παιδιατρική και σε επιμέρους τμήματα. Η πιστοποίηση ISO 22000:2005 αφορά στην παροχή υπηρεσιών διατροφής σε ασθενείς και εργαζόμενους καθώς και στις διαδικασίες προμηθειών, παραλαβών, αποθήκευσης, επεξεργασίας, προετοιμασίας και διαχείρισης τροφίμων.
Το Διπλωματικό Συμβούλιο (DC) των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί ένα παγκόσμιο Think Tank που ιδρύθηκε με σκοπό να φέρει κοντά τη διπλωματία, την οικονομία και την κοινωνία. Ο Οργανισμός Temos International πιστοποιεί την ποιότητα των υπηρεσιών των κορυφαίων ιατρικών μονάδων στον κόσμο. Το Διπλωματικό Συμβούλιο και ο Temos International συνεργάζονται για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των διεθνών ασθενών προς τις ιατρικές μονάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Διπλωματικό Συμβούλιο αναγνωρίζει τις κορυφαίες ιατρικές μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστηκε 1641 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων